By using our website, you consent to the use of cookies in the Cookie Policy.
Menu
Magyar hu
English en
Your are here: > Home >

A Warden

Minecraft - A Warden

Mi is az a Warden (Örző)? Mit kell tudni róla? Információk, tanácsok a Minecraft új, leghátborzongatóbb teremtményéről.

Frissítés:

Azaz, a Minecraft egyik fejlesztőjétől megtudjuk, a 21.09.06-i posztjában, hogy jól mennek a fejlesztések a Wardennel és a Mélysötát barlanggal... de kihívást jelent még a mesterséges intelligencia (feltételezzük, hogy a mobok viselkedése) és a megjelenése a játékban.
 

A Warden (Örző) eredetileg a Minecraft 1.17-es Caves&Cliffs frissitésében jelent meg, ami már idén nyár elején ki is jött, de sajnos a Warden és a Mélystötét barlang frissítés részét elhalasztották. De addig is amíg nem láthatjuk a játékban, vegyük át, hogy miket tudunk róla!

Az első 4 blokk magas teremtmény, ráadásul méretein túltesz az ereje. a Mojang fejlesztői is kijelentették, hogy ezt a szörnyet a játkosok megijesztésére, nem legyőzésésre álmodták meg. Emiatt se nevezik Boss-nak.
De nem kell izgulni, mert csak mélyen a föld alatt (az alapközet felett picivel)  a Mélysötét barlangokban (Deep Dark Cave) találkozhatsz vele, ott ahol az új Sculk blokkok és érzékelők vannak, ugyanis az a teremtmény teljesen vak és csakis a hangokra reagál, amit a Sculk blokkok felerősítenek számára.

 

Viselkedése

Ez a mob az aggresszív, támadó teremtmények egyike. Ha meghallja, hogy valami motoszkál a közelben akkor megindul, hogy elpusztítsa (mindent megtámad, kivétel a másik Warden). A játékos lépéseit messziről meghallja, ebben van segítségére a fején lévő Sculk érzékelők amik a hangot felerősítik. A Mélysötét barlangokban amúgy sincs fény, sötét színű testével könnyedén a közeledbe lopózhat. Habár van egy kis segítség, ha a Warden a közelben van, akkor a fényforrások villogni kezdenek. Teste közepén kéken felvillanó fényforrás a Warden „szíve” ami igazából lelkekből áll. Villanáskor dobbanó hangot is ad, futáskor egyre ütemesebben ver, szinte vérfagyasztó. A „szívverésekor” fényhatás az érzékelőin is megfigyelhető.

Sebzése

Iszonyatos sebzése van (31). Egy teljes netherite páncélos - legerősebb páncél a játékban - játékost két ütéssel elpusztít. Azaz a gyémánt páncél semmit sem ér. Az még ugyan nem derült ki, hogy az enchantok miként befolyásolják a védekezést, de az egyértelmű, hogy messze elkerülendő ez a barlangi szörnyeteg! Ráadásul ha sebzés éri akkor a mozgása is egyre gyorsul, szerencsére viszont a sebzési hatótávolsága viszonylag rövid.

Legyőzése


Legyőzni szinte lehetetlen hisz a hatalmas sebzése mellett rengeteg életereje is van 84 . A lehető legjobb megoldás a figyelemelterelés és aztán a menekülés.
Elterelésre szerencsére több megoldás is segítségünkre van:
- a hógolyó eldobása, ebből sokat tudsz magaddal vinni azért is célszerű
- nyilazás, a becsapódó lövedékek hangja irányába megindul a szörnyeteg
- shiftet nyomva, lopakodva hangtalanul tudsz elsomfordálni, de ne érints meg semmilyen érzékelő blokkot

Ha magad alá építve próbálsz menekülni számíts arra, hogy mivel 4 blokk magas gyorsan kell építkezned. A futás hangot ad ami ösztönzi, hogy kövessen. Ha elég gyors vagy akkor építhetsz keresztbe egy falat ami alatt nem fér át.

Felhasználása

Jelenleg úgy tudni, hogy nem dob el semmit halálakor, ha egyáltalán el lehet pusztítani… (igazából el lehet például íjjal, de sokáig tart és nehéz a szűk barlangban)
Viszont a 1.17-es frissítést bemutató videóban A Warden közelében (mintha azt védené) rejtett zugot, benne ládát láthattunk, reméljük sok sok kincssel.

Nézzd meg ezt az igazán menő videót, ahol a Warden csap össze a Vasgólemmel!

 

 

 

Galéria

 

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

 

Forrás: devianart, minecraft-gamepedia, minecraft-guides