By using our website, you consent to the use of cookies in the Cookie Policy.
Menu
Magyar hu
English en
Your are here: > Home >

Pokémonok festése otthon a gyerekekkel

Dani
09/02/2022 09:19:11 PM

Hogyan fessünk Pokémont?!


Nemrég megjelent egy új Pokémonos játék, a Pokémon Unite applikáció. A gyerekek meg lecsaptak rá mint gyöngytyúk arra a bizonyosra...
A kisebbik amúgy is nagy Pokémon rajongó, értsd; tudja fejből az összes első generációs pokémon nevét, típusát, fejlődését. ​Szóval újra 100%-on ég a Pokémon imádat.
Néha még barkóbázunk is a Pokémonokból.
- Mi az, kék és szárnya van...?
- Articuno
- és tényleg...

Iskolában rajzóra, ma festettek, szabadon. Pokémon akart lenni, mi más :)
Szóval folytassuk itthon és fessünk még Pokémonokat, Gengart, Charizardot, Ponytat, Venosaurt összeset... és persze segítsek.
Rendben, de ne legyen túl nehéz elsőre, főleg, hogy lassan húsz éve nem fogtam ecsetet és akkor is csak nagy pacákat sikerült, vásznat meg ez előtt nem is láttam üresen, merthogy vászonra fessünk!
Természetesen kedvenc pokémonja legyen. - tudunk válogatni, mivel majdnem az összes a kedvence 


Téged választalak Ghastly!
Ghastly, a szellem pokémon (Ghastly végső fejlődése a Gengar)
Gyorsan a neten megkeresve megnéztük, hogy néz ki pontosan. Mielőtt összekennénk a vásznat, gyakorolunk üres papíron, nagyjából lekövetni a méretarányt és az íveket. Több papír is a kukába lendült, de ismétlés a tudás anyja elven, majd picivel később jóvan az úgy, majd lesz valahogy technikát alkalmazva elkészült a skicc. Írány a vászon.

Grafitceruzával finoman megrajzoljuk, akár radírozni is lehet ésszel, szóval nincs minden veszve, habár erre főleg én voltam befogva. Most, hogy kész a ceruzás Ghastly-nk elő az ecsetekkel. A festésnél figyelünk arra, hogy ne ússzon a vízben az egész, de ne is legyen 3 réteg vastag a festék. Van itthon akril festék meg tempera, használjuk a mindent is. A gyerkőc ügyesen festegeti, vannak nagy részek amit könnyedén tud festeni, a kép szélein, találkozási pontoknál azért óvatosabban kell de még a vászonról akár zsepivel törölni is lehet a kisebb hibát. Majd a gyerek finoman megjegyzi, hogy jó volna ha az árnyékolásra is figyelnénk és sötétebb tónusú legyen az ami elméletileg árnyékban van. De jó…
Több részletben festjük, mert nem egy perc, illetve nem jó, ha a két friss festés összeér…
Na de elkészült a festés!
Ha megszáradt akkor a színek találkozásánál egy vastag fekete alkoholosfilccel átrajzolom az egészet, így sokkal kontrasztosabb lesz a színek találkozása, elfedi a nem pontos festést és úgy kiemeli a Pokémonunk.

Azt kell, hogy mondjam, elsőre nem is lett rossz. Itt van Ghastly!

ghasty-pokemon-festés-paint

Ghastly - 6 éves Pokéművész és apukája közös munkája


Kisebbik: - Apa, csináljuk meg Hauntert is (Haunter, Ghastly következő fejlődése)
Nagyobbik: - fessük meg Charizardot!

Már gondolkoztam, hogy a kert melyik végébe húzzak fel seftiben egy műtermet, de ez végül elmaradt.
A technika – mivel először bevált – maradt, kinyomtatjuk nagyba, papíron gyakorlunk, aztán jöhet a festővászonra rajzolás, majd a festés és filc. Mindenki ügyködik, én megyek javítgatni, színt keverni. De végül elkészültünk vele és igen jól néznek ki.pokémon gyerek festmény

Haunter - Modell és a nyelves festményünk

 

charizard festmény gyerek festészet

Charizard - Tűz típusú sárkány pokémon, háttér olóm színű fémes csillogású festékkel


Bevallom, nekem is nagyon megtetszett a közös munka és a festegetés – durva sértés lenne festészetnek hívni – amúgy is Pokémon rajongó voltam/vagyok.

Hát én is megprobálkoztam vele, de kicsit más stílusban.

Egy pici föld pokémont válaszottam, Marowak -ot, (testvérem kedvence) találtam is róla egy jó képet a neten. Megrajzoltam ceruzával és lépésről-lépésre átgondoltam a folyamatokat, mert realisztikusabbnak szerettem volna elkészíteni, még az árnyékolásra is hangsúlyt fektetni.
Rajzolás után felülről lefelé haladtam, keverve a színeket, első nap csak az eget és a felhőket elkészítve. Másnap a vízen túli tájjal és az eget javítgatva haladtam. Aztán nap-napot követve, minden nap egy picit csinálgattam, többször új réteget felhordva már a meglévőre, figyelve az árnyékokra. Végül körülbelül egy hét, részletekben 10 óra alatt készítettem el ezt a kis Marowak pokémont. Nagyon élveztem minden percét, a festegetés is jó pofa, a gyerekekkel közös buli, szóval csak javasloni tudom mindenkinek!
A Marowak „művemet” meg elajándékoztam a tesómnak akinek állítása szerint – lehet hazudott – nagyon tetszik.

Itt lépésről lépésre mutatom, végül a végeredmény:

hogyan fessünk pokémont
 
pokémonos szórakozás gyerekekkel
 
pokémonos festés


pokémon-festegetés

Írta: Dani